Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ :)
admin: Καλή σας μέρα! Φασόλια πιάζ για σήμερα και κολοκυθάκια τηγανητά με τζατζίκι. Μια βόλτα στη Λαϊκή της γειτονιάς για φρέσκα ζαρζαβατικά και ψαράκια.... Κατάλληλη εποχή για να φτιάξουμε υπέροχες σπιτικές μαρμελάδες με ώριμα και ευωδιαστά καλοκαιρινά φρούτα σε πολύ καλές τιμές. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο!
admin: Καλησπέρα!!! Και πάλι για μπουρίνι ετοιμάζεται, δεν θα χαρούμε ήλιο φέτος... Ελπίζω στα δικά σας μέρη να ισχύουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες.
Guest_4233: :P
admin: Καλή σας μέρα!! Μελιτζάνες ιμάμ ετοίμασα για σήμερα. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και τυρί φέτα, εφόσον θέλουμε.... Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :)
sofia: Γεια σου! Πού βρίσκεσαι?
Guest_6616: Aloha
sofia: Καλημέρα! Απίστευτη η καταιγίδα που ξέσπασε τα χαράματα και ακόμη συνεχίζεται.... Μόνο καλοκαίρι δε θυμίζει!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :) (!)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΠΡΩΪΝΗ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ....
sofia: Γεια σου Γρηγόρη! Δεν πήγαμε ακόμη για μπάνιο?
Guest_9203: eimai o grhgorhs apo larisa
Guest_9203: kalhmera
sofia: Καλή σας μέρα!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
sofia: Καλημέρα, να έχετε μια υπέροχη Κυριακή με τους αγαπημένους σας :P
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ!!!
sofia: Καλημέρα :P
sofia: Καλή σας μέρα :) Μια υπέροχη καλοκαιρινή μέρα ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω για όλα τα μέρη της χώρας μας να ισχύει το ίδιο. Χαρείτε την όπως μπορείτε! Καλή συνέχεια (!)
sofia: Το σημερινό τραπέζι μας αποτελείται από πατάτες γιαχνί, φέτα με λαδορίγανη, φρεσκοκομμένη ντομάτα και ζυμωτό χωριάτικο ψωμί. Για γλυκάκι ... μπακλαβάς νηστίσιμος τυλιχτός. Καλή όρεξη σε όλους!!!
sofia: Καλημέρα!!!
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ :P
sofia: Καλημέρα, καλή εβδομάδα και Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα. Λιακάδα με ωραίες θερμοκρασίες προβλέπονται για τις επομένες μέρες. Ας τις χαρούμε όπως μπορούμε. Γεμιστά πιπέρια με χωριάτικη σαλάτα επέλεξα για το μεσημεριανό μας. Καλή συνέχεια στα καθημερινά και δύσκολα..... :)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!
admin: ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!
sofia: καλημέρα!!! Ανυπόφορη η ζέστη σήμερα, κάντε υπομονή και αν μπορείτε... βουτιές στη θάλασσσα. Καλό και δροσερό μεσημέρι σε όλους :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΧΑΡΗΚΑ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα :P
sofia: καλημέρα!!! Afroditi γλυκιά μου Χρόνια Πολλά και να τα χιλιάσεις!!! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να είσαι πάντα ευτυχισμένη :)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλημέρα Αθηνάμου! Σ΄ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλά μαγειρέματα κι ένα υπέροχο καλοκαίρι!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ο
05
2011

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτας
600 γρ.τυρί φέτα χοντροτριμμένο
3 αυγά + 1 ασπράδι αυγού
αλάτι
λίγο πιπέρι (προαιρετικό)
1/2 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι

λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικό)


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ μπολ χτυπάμε ελαφρά τα τρία αυγά και προσθέτουμε το τυρί, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε για πολύ λίγο, για να μην βγάλει υγρασία το τυρί. Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά πηχτή.

Βουτυρώνουμε καλά τη λαμαρίνα του φούρνου και στρώνουμε μέσα το ένα φύλλο της σφολιάτας πατώντας το με τα χέρια για ν΄ανοίξει και να την καλύψει τελείως.

Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Πάνω σε λαδόκολλα ανοίγουμε με τα χέρια το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας στο μέγεθος της λαμαρίνας. Το αναποδογυρίζουμε πάνω στη γέμιση (με τη λαδόκολλα στραμμένη σ΄εμάς). Αφαιρούμε το χαρτί και κλείνουμε τις άκρες, όσο μπορούμε, για να μη χυθεί η γέμιση στο ψήσιμο.

Αραιώνουμε το ασπράδι με ελάχιστο νερό και μ΄ένα πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια της πίτας. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε μόνο το πάνω μέρος σε τετράγωνα ή μπακλαβωτά κομμάτια. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση μέχρι να ροδίσει, 30-40 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και μετά την κόβουμε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
: Οι πίτες με σφολιάτα πρέπει να ξαναζεσταίνονται μόνο στο φούρνο της κουζίνας και όχι σ΄αυτόν των μικροκυμάτων. Στη δεύτερη περίπτωση το φύλλο θα πάψει να είναι τραγανό. Επίσης, στο ψυγείο τις συντηρούμε σε δοχείο χωρίς καπάκι για να μην κρατήσουν υγρασία. Αν θέλουμε, μπορούμε στη γέμιση να προσθέσουμε και λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο για να την κάνουμε πιο αλμυρή και ακόμη πιο γευστική. Το κάνω όταν θέλω να σερβίρω την τυρόπιτα σαν μπυρομεζέ.


Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση