Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Afroditi: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙΣ!!!
sofia: Καλημέρα και Χρόνια Πολλά στο Γιώργο και τη Γεωργία! Afroditi μου να χαίρεσαι το γιόκα σου!!!!!
sofia: Καλημέρα σας! Σιγά-σιγά επιστρέφουμε στους καθημερινούς ρυθμούς. Ας μην παραπονιόμαστε, όλα χρειάζονται.... Καλή συνέχεια :)
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ :) (!)
Guest_7542: KALH ANASTASH SE OLOUS APO TO NISI TIS MASTIXAS
sofia: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ, ΕΤΣΙ? ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΚΑΤΣΙΚΙ......
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
sofia: Καλοφάγωτα κορίτσι μου, και του χρόνου να είσαι γερή!!! Φιλιά στα παιδιά :)
Afroditi: Δεν υπάρχει πιο πετυχημένη συνταγή για κουλούρια απο την δικιά σου.Για αλλη μια φορα θριαμβευσες!!!!!!!!!!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ :) (!)
sofia: Καλημέρα! Πένθιμη η σημερινή μέρα, κρύα και βροχερή.... Πιο χαλαροί οι ρυθμοί, μας βοηθούν να πάρουμε δυνάμεις για τις ετοιμασίες του Πάσχα. Καλά να περνάτε όπου κι αν βρίσκεστε (!)
sofia: Γεια σας! Θα με συγχωρέσετε που χάθηκα σήμερα, αλλά η μέρα απαιτεί βάψιμο κόκκινων αβγών και ψήσιμο τσουρεκιών. Και οι αυτές οι επικίνδυνες επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη..... Για να δούμε τί θα καταφέρουμε και φέτος! Το πρόβλημα διπλό: να φουσκώσουν καλά τα τσουρέκια και να μη σπάσουν τ΄αβγά στο βράσιμο.... Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και καλό μεσημέρι!
sofia: Σ΄ευχαριστώ πολύ αγάπη μου! Με θυμήθηκες έ? Να δώσεις πολλά φιλάκια στα παιδιά - θα σου γράψω αργότερα...
Afroditi: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!!
sofia: Καλή συνέχεια κορίτσι μου!!!
Afroditi: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ.
sofia: Καλημέρα :P
sofia: Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα :)
sofia: Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν. Σήμερα τρώμε ψαράκια....μην το ξεχνάμε!
sofia: Καλησπέρα Afroditi!! Περαστικά στον μικρό μας μπόμπιρα (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΟ, ΤΗ ΒΑΓΙΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΥΡΙΟ :) (!)
sofia: Καλημέρα, τσουχτερό κρύο επικρατεί στην πόλη μου. Κάθε άλλο παρά πασχαλιάτικο καιρό θυμίζει... :(
sofia: Καλησπέρα zan! Μας έπιασε πάλι ο χειμώνας....
zan: καλισπερα!
Guest_2396: καλισπερα !
sofia: Γεια σου!!!!!
Guest_5362: hi
sofia: Να σας πω κι αυτό: σήμερα στις ΛαΪκές τα προΪόντα είναι όλα τσιμπημένα στις τιμές....
sofia: Καλημέρα! Πάλι βροχούλα και αέρα έχουμε σήμερα. Να έχετε μια υπέροχη μέρα με ό,τι κι αν ασχολείστε :)
sofia: Είστε πολύ τυχεροί... τέτοιο μεζεδάκι! Καλή σας όρεξη :)
Guest_8807: kalimera apo Komotini..!!Wra gia tiganisma midiwn :)
sofia: Να ορίστε, έβγαλε ήλιο!!!!
sofia: Καλημέρα κι από τη μουντή Θεσσαλονίκη. Δεν θέλει με τίποτε να μας κάνει τα κέφια ο καιρός. αλλά πού θα πάει? Καλή συνέχεια (!)
Afroditi: καλημέρα απο το ηλιόλουστο Αργος.
sofia: Καλή σας μέρα από τη γεμάτη υγρασία Θεσσαλονίκη :(

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ο
05
2011

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτας
600 γρ.τυρί φέτα χοντροτριμμένο
3 αυγά + 1 ασπράδι αυγού
αλάτι
λίγο πιπέρι (προαιρετικό)
1/2 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι

λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικό)


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ μπολ χτυπάμε ελαφρά τα τρία αυγά και προσθέτουμε το τυρί, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε για πολύ λίγο, για να μην βγάλει υγρασία το τυρί. Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά πηχτή.

Βουτυρώνουμε καλά τη λαμαρίνα του φούρνου και στρώνουμε μέσα το ένα φύλλο της σφολιάτας πατώντας το με τα χέρια για ν΄ανοίξει και να την καλύψει τελείως.

Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Πάνω σε λαδόκολλα ανοίγουμε με τα χέρια το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας στο μέγεθος της λαμαρίνας. Το αναποδογυρίζουμε πάνω στη γέμιση (με τη λαδόκολλα στραμμένη σ΄εμάς). Αφαιρούμε το χαρτί και κλείνουμε τις άκρες, όσο μπορούμε, για να μη χυθεί η γέμιση στο ψήσιμο.

Αραιώνουμε το ασπράδι με ελάχιστο νερό και μ΄ένα πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια της πίτας. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε μόνο το πάνω μέρος σε τετράγωνα ή μπακλαβωτά κομμάτια. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση μέχρι να ροδίσει, 30-40 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και μετά την κόβουμε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
: Οι πίτες με σφολιάτα πρέπει να ξαναζεσταίνονται μόνο στο φούρνο της κουζίνας και όχι σ΄αυτόν των μικροκυμάτων. Στη δεύτερη περίπτωση το φύλλο θα πάψει να είναι τραγανό. Επίσης, στο ψυγείο τις συντηρούμε σε δοχείο χωρίς καπάκι για να μην κρατήσουν υγρασία. Αν θέλουμε, μπορούμε στη γέμιση να προσθέσουμε και λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο για να την κάνουμε πιο αλμυρή και ακόμη πιο γευστική. Το κάνω όταν θέλω να σερβίρω την τυρόπιτα σαν μπυρομεζέ.


Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Ενημέρωση