Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ :) (!)
Guest_7542: KALH ANASTASH SE OLOUS APO TO NISI TIS MASTIXAS
sofia: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ, ΕΤΣΙ? ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΚΑΤΣΙΚΙ......
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
sofia: Καλοφάγωτα κορίτσι μου, και του χρόνου να είσαι γερή!!! Φιλιά στα παιδιά :)
Afroditi: Δεν υπάρχει πιο πετυχημένη συνταγή για κουλούρια απο την δικιά σου.Για αλλη μια φορα θριαμβευσες!!!!!!!!!!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ :) (!)
sofia: Καλημέρα! Πένθιμη η σημερινή μέρα, κρύα και βροχερή.... Πιο χαλαροί οι ρυθμοί, μας βοηθούν να πάρουμε δυνάμεις για τις ετοιμασίες του Πάσχα. Καλά να περνάτε όπου κι αν βρίσκεστε (!)
sofia: Γεια σας! Θα με συγχωρέσετε που χάθηκα σήμερα, αλλά η μέρα απαιτεί βάψιμο κόκκινων αβγών και ψήσιμο τσουρεκιών. Και οι αυτές οι επικίνδυνες επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη..... Για να δούμε τί θα καταφέρουμε και φέτος! Το πρόβλημα διπλό: να φουσκώσουν καλά τα τσουρέκια και να μη σπάσουν τ΄αβγά στο βράσιμο.... Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και καλό μεσημέρι!
sofia: Σ΄ευχαριστώ πολύ αγάπη μου! Με θυμήθηκες έ? Να δώσεις πολλά φιλάκια στα παιδιά - θα σου γράψω αργότερα...
Afroditi: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!!
sofia: Καλή συνέχεια κορίτσι μου!!!
Afroditi: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ.
sofia: Καλημέρα :P
sofia: Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα :)
sofia: Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν. Σήμερα τρώμε ψαράκια....μην το ξεχνάμε!
sofia: Καλησπέρα Afroditi!! Περαστικά στον μικρό μας μπόμπιρα (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΟ, ΤΗ ΒΑΓΙΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΥΡΙΟ :) (!)
sofia: Καλημέρα, τσουχτερό κρύο επικρατεί στην πόλη μου. Κάθε άλλο παρά πασχαλιάτικο καιρό θυμίζει... :(
sofia: Καλησπέρα zan! Μας έπιασε πάλι ο χειμώνας....
zan: καλισπερα!
Guest_2396: καλισπερα !
sofia: Γεια σου!!!!!
Guest_5362: hi
sofia: Να σας πω κι αυτό: σήμερα στις ΛαΪκές τα προΪόντα είναι όλα τσιμπημένα στις τιμές....
sofia: Καλημέρα! Πάλι βροχούλα και αέρα έχουμε σήμερα. Να έχετε μια υπέροχη μέρα με ό,τι κι αν ασχολείστε :)
sofia: Είστε πολύ τυχεροί... τέτοιο μεζεδάκι! Καλή σας όρεξη :)
Guest_8807: kalimera apo Komotini..!!Wra gia tiganisma midiwn :)
sofia: Να ορίστε, έβγαλε ήλιο!!!!
sofia: Καλημέρα κι από τη μουντή Θεσσαλονίκη. Δεν θέλει με τίποτε να μας κάνει τα κέφια ο καιρός. αλλά πού θα πάει? Καλή συνέχεια (!)
Afroditi: καλημέρα απο το ηλιόλουστο Αργος.
sofia: Καλή σας μέρα από τη γεμάτη υγρασία Θεσσαλονίκη :(
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ... :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ :P
Afroditi: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Α
06
2011

ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (29 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό χοιρινή σπάλα ( ξεκοκαλιασμένη ) ή 1 κιλό χοιρινό ψαχνό ολόκληρο
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο καλής ποιότητας
1 ποτήρι κρ. κρασί ημίγλυκο
3 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
2 κύβους βοδινού
2 φλ. τσαγιού καυτό νερό


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού πλύνουμε καλά το κρέας, αν θέλουμε το δένουμε με σπάγγο για να του δώσουμε πιο κυλινδρικό σχήμα που θα διατηρηθεί μετά το μαγείρεμα.


Σε πλατιά  και κατάλληλου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Τότε ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε το κρέας . Το κοκκινίζουμε ομοιόμορφα απ΄όλες τις πλευρές.

 

 


 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.

 

Αφήνουμε για 3 λεπτά και μετά ρίχνουμε 1 φλ. καυτό νερό, το πιπέρι και τους κύβους.

 

 

 

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει σε πολύ σιγανή φωτιά για 3 ώρες περίπου. Πρέπει να ελέγχουμε κάθε μισή ώρα το νερό του φαγητού. Γι αυτό το λόγο βάζουμε ένα πιρούνι όρθιο στον πάτο της κατσαρόλας. Πρέπει να καλύπτονται τα δόντια του πιρουνιού από το ζωμό που υπάρχει. Όποτε λιγοστεύει, προσθέτουμε λίγο νερό. Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε και το αλάτι. Μόνο τότε. Αν το βάλουμε νωρίτερα μπορεί να σκληρύνει το κρέας.


Το φαγητό αυτό φτιάχνεται από την προηγούμενη, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα.

 

Έτσι την άλλη  μέρα μπορούμε  να βγάλουμε το κρέας στον πάγκο εργασίας, ν΄αφαιρέσουμε το σπάγγο - αν υπάρχει - και να το κόψουμε εύκολα με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους 1 εκ.

 

Ξαναβάζουμε τις φέτες  του κρέατος στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά.

 

 

 

Καθώς το ζεσταίνουμε ρίχνουμε κουταλιές από το ζωμό πάνω στο κρέας.

 

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο μια φέτα κρέας και συμπληρώνουμε με ζωμό από την κατσαρόλα ( άλλωστε αυτός είναι που έχει όλη τη νοστιμιά ).


Συνοδεύουμε με μουστάρδα και πατάτες τηγανητές. Ένα δροσερό κόκκινο κρασί της επιλογής μας ή μια παγωμένη μπύρα είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα!

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το ψητό κατσαρόλας αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για επίσημο τραπέζι με πολλούς καλεσμένους, γιατί μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη ημέρα χωρίς την πίεση χρόνου της μέρας που θα σερβίρουμε. Πρόκειται για ένα πιάτο που μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίπτωση.

 

Είναι απαραίτητο να ετοιμαστεί από την προηγούμενη για να μπορεί να κοπεί εύκολα σε φέτες.

 

 


 



Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Ενημέρωση