Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Καλώς σάς βρίσκω και πάλι! Μετά από μια μικρή ανάσα θάλασσας και ξεκούρασης, καιρός για δουλειά.... Καλό μεσημέρι σε όλους :)
sofia: Καλησπέρα! Θα λείψω από κοντά σας για μία εβδομάδα, οπότε θα στείλω από σήμερα τις ευχές μου σε όλους όσους γιορτάζουν αύριο. Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλο τον κόσμο. Να περάσετε όμορφα και να χαίρεστε τους εορτάζοντες αγαπημένους σας. Καλό απόγευμα :P
sofia: Καλημέρα! Πολύ ζεστή προβλέπεται η σημερινή μέρα... από τώρα το νιώθει κανείς! Προτιμήστε ελαφρά και δροσερά γεύματα, άφθονους χυμούς και σκιερά μέρη. καλή συνέχεια στα καθημερινά :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο και χαρούμενες διακοπές σε όσους έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους :P
sofia: Καλησπέρα, αν έχετε κάποιο πρόβλημα στην αναζήτηση των συνταγών, χρησιμοποιείστε μόνο ΚΕΦΑΛΑΙΑ ελληνικά γράμματα. Καλό σας βράδυ!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
Guest_9414: :|
sofia: Καλό μεσημέρι σε όλους!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
sofia: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :P
sofia: Καλησπέρα! Αφόρητη η ζέστη και αν μάλιστα ασχολείσαι στην κουζίνα φτιάχνοντας γεμιστά.... καλοπερνάς!!!! Ελπίζω εσείς να περνάτε την ώρα σας πιο δροσερά κι ευχάριστα. Καλό βράδυ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ :)
admin: Καλή σας μέρα! Φασόλια πιάζ για σήμερα και κολοκυθάκια τηγανητά με τζατζίκι. Μια βόλτα στη Λαϊκή της γειτονιάς για φρέσκα ζαρζαβατικά και ψαράκια.... Κατάλληλη εποχή για να φτιάξουμε υπέροχες σπιτικές μαρμελάδες με ώριμα και ευωδιαστά καλοκαιρινά φρούτα σε πολύ καλές τιμές. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο!
admin: Καλησπέρα!!! Και πάλι για μπουρίνι ετοιμάζεται, δεν θα χαρούμε ήλιο φέτος... Ελπίζω στα δικά σας μέρη να ισχύουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες.
Guest_4233: :P
admin: Καλή σας μέρα!! Μελιτζάνες ιμάμ ετοίμασα για σήμερα. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και τυρί φέτα, εφόσον θέλουμε.... Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :)
sofia: Γεια σου! Πού βρίσκεσαι?
Guest_6616: Aloha
sofia: Καλημέρα! Απίστευτη η καταιγίδα που ξέσπασε τα χαράματα και ακόμη συνεχίζεται.... Μόνο καλοκαίρι δε θυμίζει!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :) (!)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΠΡΩΪΝΗ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ....
sofia: Γεια σου Γρηγόρη! Δεν πήγαμε ακόμη για μπάνιο?
Guest_9203: eimai o grhgorhs apo larisa
Guest_9203: kalhmera
sofia: Καλή σας μέρα!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
sofia: Καλημέρα, να έχετε μια υπέροχη Κυριακή με τους αγαπημένους σας :P
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ!!!
sofia: Καλημέρα :P
sofia: Καλή σας μέρα :) Μια υπέροχη καλοκαιρινή μέρα ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω για όλα τα μέρη της χώρας μας να ισχύει το ίδιο. Χαρείτε την όπως μπορείτε! Καλή συνέχεια (!)
sofia: Το σημερινό τραπέζι μας αποτελείται από πατάτες γιαχνί, φέτα με λαδορίγανη, φρεσκοκομμένη ντομάτα και ζυμωτό χωριάτικο ψωμί. Για γλυκάκι ... μπακλαβάς νηστίσιμος τυλιχτός. Καλή όρεξη σε όλους!!!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Α
06
2011

ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (29 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό χοιρινή σπάλα ( ξεκοκαλιασμένη ) ή 1 κιλό χοιρινό ψαχνό ολόκληρο
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο καλής ποιότητας
1 ποτήρι κρ. κρασί ημίγλυκο
3 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
2 κύβους βοδινού
2 φλ. τσαγιού καυτό νερό


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού πλύνουμε καλά το κρέας, αν θέλουμε το δένουμε με σπάγγο για να του δώσουμε πιο κυλινδρικό σχήμα που θα διατηρηθεί μετά το μαγείρεμα.


Σε πλατιά  και κατάλληλου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Τότε ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε το κρέας . Το κοκκινίζουμε ομοιόμορφα απ΄όλες τις πλευρές.

 

 


 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.

 

Αφήνουμε για 3 λεπτά και μετά ρίχνουμε 1 φλ. καυτό νερό, το πιπέρι και τους κύβους.

 

 

 

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει σε πολύ σιγανή φωτιά για 3 ώρες περίπου. Πρέπει να ελέγχουμε κάθε μισή ώρα το νερό του φαγητού. Γι αυτό το λόγο βάζουμε ένα πιρούνι όρθιο στον πάτο της κατσαρόλας. Πρέπει να καλύπτονται τα δόντια του πιρουνιού από το ζωμό που υπάρχει. Όποτε λιγοστεύει, προσθέτουμε λίγο νερό. Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε και το αλάτι. Μόνο τότε. Αν το βάλουμε νωρίτερα μπορεί να σκληρύνει το κρέας.


Το φαγητό αυτό φτιάχνεται από την προηγούμενη, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα.

 

Έτσι την άλλη  μέρα μπορούμε  να βγάλουμε το κρέας στον πάγκο εργασίας, ν΄αφαιρέσουμε το σπάγγο - αν υπάρχει - και να το κόψουμε εύκολα με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους 1 εκ.

 

Ξαναβάζουμε τις φέτες  του κρέατος στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά.

 

 

 

Καθώς το ζεσταίνουμε ρίχνουμε κουταλιές από το ζωμό πάνω στο κρέας.

 

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο μια φέτα κρέας και συμπληρώνουμε με ζωμό από την κατσαρόλα ( άλλωστε αυτός είναι που έχει όλη τη νοστιμιά ).


Συνοδεύουμε με μουστάρδα και πατάτες τηγανητές. Ένα δροσερό κόκκινο κρασί της επιλογής μας ή μια παγωμένη μπύρα είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα!

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το ψητό κατσαρόλας αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για επίσημο τραπέζι με πολλούς καλεσμένους, γιατί μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη ημέρα χωρίς την πίεση χρόνου της μέρας που θα σερβίρουμε. Πρόκειται για ένα πιάτο που μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίπτωση.

 

Είναι απαραίτητο να ετοιμαστεί από την προηγούμενη για να μπορεί να κοπεί εύκολα σε φέτες.

 

 


 



Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση