Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Καλώς σάς βρίσκω και πάλι! Μετά από μια μικρή ανάσα θάλασσας και ξεκούρασης, καιρός για δουλειά.... Καλό μεσημέρι σε όλους :)
sofia: Καλησπέρα! Θα λείψω από κοντά σας για μία εβδομάδα, οπότε θα στείλω από σήμερα τις ευχές μου σε όλους όσους γιορτάζουν αύριο. Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλο τον κόσμο. Να περάσετε όμορφα και να χαίρεστε τους εορτάζοντες αγαπημένους σας. Καλό απόγευμα :P
sofia: Καλημέρα! Πολύ ζεστή προβλέπεται η σημερινή μέρα... από τώρα το νιώθει κανείς! Προτιμήστε ελαφρά και δροσερά γεύματα, άφθονους χυμούς και σκιερά μέρη. καλή συνέχεια στα καθημερινά :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο και χαρούμενες διακοπές σε όσους έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους :P
sofia: Καλησπέρα, αν έχετε κάποιο πρόβλημα στην αναζήτηση των συνταγών, χρησιμοποιείστε μόνο ΚΕΦΑΛΑΙΑ ελληνικά γράμματα. Καλό σας βράδυ!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
Guest_9414: :|
sofia: Καλό μεσημέρι σε όλους!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
sofia: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :P
sofia: Καλησπέρα! Αφόρητη η ζέστη και αν μάλιστα ασχολείσαι στην κουζίνα φτιάχνοντας γεμιστά.... καλοπερνάς!!!! Ελπίζω εσείς να περνάτε την ώρα σας πιο δροσερά κι ευχάριστα. Καλό βράδυ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ :)
admin: Καλή σας μέρα! Φασόλια πιάζ για σήμερα και κολοκυθάκια τηγανητά με τζατζίκι. Μια βόλτα στη Λαϊκή της γειτονιάς για φρέσκα ζαρζαβατικά και ψαράκια.... Κατάλληλη εποχή για να φτιάξουμε υπέροχες σπιτικές μαρμελάδες με ώριμα και ευωδιαστά καλοκαιρινά φρούτα σε πολύ καλές τιμές. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο!
admin: Καλησπέρα!!! Και πάλι για μπουρίνι ετοιμάζεται, δεν θα χαρούμε ήλιο φέτος... Ελπίζω στα δικά σας μέρη να ισχύουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες.
Guest_4233: :P
admin: Καλή σας μέρα!! Μελιτζάνες ιμάμ ετοίμασα για σήμερα. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και τυρί φέτα, εφόσον θέλουμε.... Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :)
sofia: Γεια σου! Πού βρίσκεσαι?
Guest_6616: Aloha
sofia: Καλημέρα! Απίστευτη η καταιγίδα που ξέσπασε τα χαράματα και ακόμη συνεχίζεται.... Μόνο καλοκαίρι δε θυμίζει!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :) (!)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΠΡΩΪΝΗ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ....
sofia: Γεια σου Γρηγόρη! Δεν πήγαμε ακόμη για μπάνιο?
Guest_9203: eimai o grhgorhs apo larisa
Guest_9203: kalhmera
sofia: Καλή σας μέρα!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
sofia: Καλημέρα, να έχετε μια υπέροχη Κυριακή με τους αγαπημένους σας :P
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ!!!
sofia: Καλημέρα :P
sofia: Καλή σας μέρα :) Μια υπέροχη καλοκαιρινή μέρα ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω για όλα τα μέρη της χώρας μας να ισχύει το ίδιο. Χαρείτε την όπως μπορείτε! Καλή συνέχεια (!)
sofia: Το σημερινό τραπέζι μας αποτελείται από πατάτες γιαχνί, φέτα με λαδορίγανη, φρεσκοκομμένη ντομάτα και ζυμωτό χωριάτικο ψωμί. Για γλυκάκι ... μπακλαβάς νηστίσιμος τυλιχτός. Καλή όρεξη σε όλους!!!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ο
11
2011

ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΒΡΑΣΤΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Ιούνιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 γλώσσα μοσχαρίσια 1-11/2 κιλό
πιπέρι
1 κύβος βοδινού

αλάτι και μουστάρδα για το σερβίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τη γλώσσα και την αφήνουμε να σταθεί για μια ώρα μέσα σε καθαρό νερό. Καλά είναι να το αλλάξουμε 1-2 φορές κατά τη διάρκεια της ώρας αυτής. Έτσι θα είμαστε σίγουροι πως θα καθαρίσει τελείως από το αίμα.

 

 

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό με λίγο πιπέρι και 1 κύβο βοδινού. Τη βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά ο κύβος.

Ξεπλένουμε καλά τη γλώσσα και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

 

 

Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά όσο γίνεται και σιγοβράζουμε τουλάχιστον για δυόμισυ έως τρεις ώρες. Πρέπει να μαλακώσει τελείως.

 

 

 

Αφήνουμε τη γλώσσα να κρυώσει για λίγο μέσα σε τρυπητό ή πιατέλα και μετά αφαιρούμε τα μικρά κόκαλα (αν υπάρχουν) από τη βάση της και όλη την εξωτερική πέτσα της  με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.

 

 

 

Αφού κρυώσει εντελώς, θα την καλύψουμε με διάφανη μεμβράνη και θα τη βάλουμε στο ψυγείο ολόκληρη.

 

Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε, θα κόψουμε με κοφτερό μαχαίρι λεπτές φέτες πάχους μισού εκατοστού, θα τις αραδιάσουμε όμορφα σε μακρόστενη ή στρόγγυλη πιατέλα σερβιρίσματος, θ΄αλατίσουμε και στην άκρη θα τοποθετήσουμε λίγη μουστάρδα. Την υπόλοιπη γλώσσα θα την φυλάξουμε και πάλι στο ψυγείο καλυμμένη.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Στη βραστή γλώσσα ταιριάζει πολύ το αλάτι και η μουστάρδα, γι΄αυτό φροντίζουμε να υπάρχουν και τα δυο στο τραπέζι, σίγουρα θα χρειαστούν! Καταπληκτικός μεζές για μπύρα και ούζο!

 

 




Αξιολόγηση Χρήστη: / 9
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση