Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
Afroditi: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙΣ!!!
sofia: Καλημέρα και Χρόνια Πολλά στο Γιώργο και τη Γεωργία! Afroditi μου να χαίρεσαι το γιόκα σου!!!!!
sofia: Καλημέρα σας! Σιγά-σιγά επιστρέφουμε στους καθημερινούς ρυθμούς. Ας μην παραπονιόμαστε, όλα χρειάζονται.... Καλή συνέχεια :)
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ :) (!)
Guest_7542: KALH ANASTASH SE OLOUS APO TO NISI TIS MASTIXAS
sofia: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ, ΕΤΣΙ? ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΚΑΤΣΙΚΙ......
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
sofia: Καλοφάγωτα κορίτσι μου, και του χρόνου να είσαι γερή!!! Φιλιά στα παιδιά :)
Afroditi: Δεν υπάρχει πιο πετυχημένη συνταγή για κουλούρια απο την δικιά σου.Για αλλη μια φορα θριαμβευσες!!!!!!!!!!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ :) (!)
sofia: Καλημέρα! Πένθιμη η σημερινή μέρα, κρύα και βροχερή.... Πιο χαλαροί οι ρυθμοί, μας βοηθούν να πάρουμε δυνάμεις για τις ετοιμασίες του Πάσχα. Καλά να περνάτε όπου κι αν βρίσκεστε (!)
sofia: Γεια σας! Θα με συγχωρέσετε που χάθηκα σήμερα, αλλά η μέρα απαιτεί βάψιμο κόκκινων αβγών και ψήσιμο τσουρεκιών. Και οι αυτές οι επικίνδυνες επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη..... Για να δούμε τί θα καταφέρουμε και φέτος! Το πρόβλημα διπλό: να φουσκώσουν καλά τα τσουρέκια και να μη σπάσουν τ΄αβγά στο βράσιμο.... Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και καλό μεσημέρι!
sofia: Σ΄ευχαριστώ πολύ αγάπη μου! Με θυμήθηκες έ? Να δώσεις πολλά φιλάκια στα παιδιά - θα σου γράψω αργότερα...
Afroditi: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!!
sofia: Καλή συνέχεια κορίτσι μου!!!
Afroditi: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ.
sofia: Καλημέρα :P
sofia: Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα :)
sofia: Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν. Σήμερα τρώμε ψαράκια....μην το ξεχνάμε!
sofia: Καλησπέρα Afroditi!! Περαστικά στον μικρό μας μπόμπιρα (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΟ, ΤΗ ΒΑΓΙΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΥΡΙΟ :) (!)
sofia: Καλημέρα, τσουχτερό κρύο επικρατεί στην πόλη μου. Κάθε άλλο παρά πασχαλιάτικο καιρό θυμίζει... :(
sofia: Καλησπέρα zan! Μας έπιασε πάλι ο χειμώνας....
zan: καλισπερα!
Guest_2396: καλισπερα !
sofia: Γεια σου!!!!!
Guest_5362: hi
sofia: Να σας πω κι αυτό: σήμερα στις ΛαΪκές τα προΪόντα είναι όλα τσιμπημένα στις τιμές....
sofia: Καλημέρα! Πάλι βροχούλα και αέρα έχουμε σήμερα. Να έχετε μια υπέροχη μέρα με ό,τι κι αν ασχολείστε :)
sofia: Είστε πολύ τυχεροί... τέτοιο μεζεδάκι! Καλή σας όρεξη :)
Guest_8807: kalimera apo Komotini..!!Wra gia tiganisma midiwn :)
sofia: Να ορίστε, έβγαλε ήλιο!!!!
sofia: Καλημέρα κι από τη μουντή Θεσσαλονίκη. Δεν θέλει με τίποτε να μας κάνει τα κέφια ο καιρός. αλλά πού θα πάει? Καλή συνέχεια (!)
Afroditi: καλημέρα απο το ηλιόλουστο Αργος.
sofia: Καλή σας μέρα από τη γεμάτη υγρασία Θεσσαλονίκη :(

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ο
11
2011

ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΒΡΑΣΤΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Ιούνιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 γλώσσα μοσχαρίσια 1-11/2 κιλό
πιπέρι
1 κύβος βοδινού

αλάτι και μουστάρδα για το σερβίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τη γλώσσα και την αφήνουμε να σταθεί για μια ώρα μέσα σε καθαρό νερό. Καλά είναι να το αλλάξουμε 1-2 φορές κατά τη διάρκεια της ώρας αυτής. Έτσι θα είμαστε σίγουροι πως θα καθαρίσει τελείως από το αίμα.

 

 

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό με λίγο πιπέρι και 1 κύβο βοδινού. Τη βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά ο κύβος.

Ξεπλένουμε καλά τη γλώσσα και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

 

 

Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά όσο γίνεται και σιγοβράζουμε τουλάχιστον για δυόμισυ έως τρεις ώρες. Πρέπει να μαλακώσει τελείως.

 

 

 

Αφήνουμε τη γλώσσα να κρυώσει για λίγο μέσα σε τρυπητό ή πιατέλα και μετά αφαιρούμε τα μικρά κόκαλα (αν υπάρχουν) από τη βάση της και όλη την εξωτερική πέτσα της  με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.

 

 

 

Αφού κρυώσει εντελώς, θα την καλύψουμε με διάφανη μεμβράνη και θα τη βάλουμε στο ψυγείο ολόκληρη.

 

Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε, θα κόψουμε με κοφτερό μαχαίρι λεπτές φέτες πάχους μισού εκατοστού, θα τις αραδιάσουμε όμορφα σε μακρόστενη ή στρόγγυλη πιατέλα σερβιρίσματος, θ΄αλατίσουμε και στην άκρη θα τοποθετήσουμε λίγη μουστάρδα. Την υπόλοιπη γλώσσα θα την φυλάξουμε και πάλι στο ψυγείο καλυμμένη.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Στη βραστή γλώσσα ταιριάζει πολύ το αλάτι και η μουστάρδα, γι΄αυτό φροντίζουμε να υπάρχουν και τα δυο στο τραπέζι, σίγουρα θα χρειαστούν! Καταπληκτικός μεζές για μπύρα και ούζο!

 

 




Αξιολόγηση Χρήστη: / 9
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Ενημέρωση