Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο!
admin: Καλησπέρα!!! Και πάλι για μπουρίνι ετοιμάζεται, δεν θα χαρούμε ήλιο φέτος... Ελπίζω στα δικά σας μέρη να ισχύουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες.
Guest_4233: :P
admin: Καλή σας μέρα!! Μελιτζάνες ιμάμ ετοίμασα για σήμερα. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και τυρί φέτα, εφόσον θέλουμε.... Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :)
sofia: Γεια σου! Πού βρίσκεσαι?
Guest_6616: Aloha
sofia: Καλημέρα! Απίστευτη η καταιγίδα που ξέσπασε τα χαράματα και ακόμη συνεχίζεται.... Μόνο καλοκαίρι δε θυμίζει!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :) (!)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΠΡΩΪΝΗ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ....
sofia: Γεια σου Γρηγόρη! Δεν πήγαμε ακόμη για μπάνιο?
Guest_9203: eimai o grhgorhs apo larisa
Guest_9203: kalhmera
sofia: Καλή σας μέρα!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
sofia: Καλημέρα, να έχετε μια υπέροχη Κυριακή με τους αγαπημένους σας :P
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ!!!
sofia: Καλημέρα :P
sofia: Καλή σας μέρα :) Μια υπέροχη καλοκαιρινή μέρα ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω για όλα τα μέρη της χώρας μας να ισχύει το ίδιο. Χαρείτε την όπως μπορείτε! Καλή συνέχεια (!)
sofia: Το σημερινό τραπέζι μας αποτελείται από πατάτες γιαχνί, φέτα με λαδορίγανη, φρεσκοκομμένη ντομάτα και ζυμωτό χωριάτικο ψωμί. Για γλυκάκι ... μπακλαβάς νηστίσιμος τυλιχτός. Καλή όρεξη σε όλους!!!
sofia: Καλημέρα!!!
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ :P
sofia: Καλημέρα, καλή εβδομάδα και Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα. Λιακάδα με ωραίες θερμοκρασίες προβλέπονται για τις επομένες μέρες. Ας τις χαρούμε όπως μπορούμε. Γεμιστά πιπέρια με χωριάτικη σαλάτα επέλεξα για το μεσημεριανό μας. Καλή συνέχεια στα καθημερινά και δύσκολα..... :)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!
admin: ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!
sofia: καλημέρα!!! Ανυπόφορη η ζέστη σήμερα, κάντε υπομονή και αν μπορείτε... βουτιές στη θάλασσσα. Καλό και δροσερό μεσημέρι σε όλους :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΧΑΡΗΚΑ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα :P
sofia: καλημέρα!!! Afroditi γλυκιά μου Χρόνια Πολλά και να τα χιλιάσεις!!! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να είσαι πάντα ευτυχισμένη :)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλημέρα Αθηνάμου! Σ΄ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλά μαγειρέματα κι ένα υπέροχο καλοκαίρι!
athena2000: Καλη σου μερα Σοφουλα μου! Σε ευχαριστουμε για τις υπεροχες συνταγες σου! Η οικογενεια μου εχει ξετρελαθει!!!! :)
sofia: Καλή σας μέρα!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ν
23
2011

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (08 Μάρτιος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό πορτοκάλια λεπτόφλουδα (καθαρισμένα)
1 κιλό ζάχαρη
1 1/2 λίτρο νερό
3 κ. σούπας χυμός λεμονιού (ή
1 κ. γλ. ξυνό)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από την προηγούμενη μέρα πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια, τα σκουπίζουμε και τα ξύνουμε στο ρεντέ πολύ λίγο, ίσα-ίσα να φύγει το γυαλιστερό μέρος της φλούδας τους. Κρατάμε το ξύσμα σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων και το αποθηκεύουμε στον καταψύκτη. Θα το χρειαστούμε σε διάφορα γλυκά που θα φτιάξουμε αργότερα.

Κόβουμε κάθε πορτοκάλι σε 6 ή 8 φέτες, ανάλογα με το μέγεθος.

 

 

Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού χωρίζουμε κάθε φλούδα από την υπόλοιπη μαλακιά σάρκα. Αν υπάρχει πολύ άσπρο στη φλούδα, το κόβουμε και το πετάμε. Γι΄αυτό πρέπει να είναι λεπτόφλουδα τα πορτοκάλια για τη μαρμελάδα (κι όχι χοντρόφλουδα όπως στο γλυκό του κουταλιού).

Τα ζυγίζουμε όλα μαζί. Πρέπει να είναι 1 κιλό.

Με το ψαλίδι κόβουμε κάθε κομμάτι φλούδας σε λεπτές λωριδίτσες και τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 1/2 λίτρο νερό.

 

 

Επίσης κάθε σάρκα πορτοκαλιού την κόβουμε κι αυτή με το ψαλίδι σε μεγαλύτερα κομμάτια και μετά τα ρίχνουμε κι αυτά στο νερό. Ή αν σας είναι πιο εύκολο, κόβετε όλα τα πορτοκάλια, τα ζυγίζετε και μετά τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το νερό, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες:

 

 

 

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να σταθούν μέχρι την επόμενη μέρα.

Την άλλη μέρα βράζουμε τα πορτοκάλια στο ίδιο νερό που βρίσκονται για 15 λεπτά περίπου ή αν είναι πολύ σκληρά, για 20 λεπτά.


Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη κι αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει μέχρι να δέσει.

 

 

 

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει το σιρόπι να πέφτει αργά από το κουτάλι, σχηματίζοντας 2-3 κόμπους.  Τον χυμό λεμονιού τον προσθέτουμε 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.


Για να είναι πετυχημένη η μαρμελάδα πορτοκάλι, θα πρέπει να γίνει γυαλιστερή. Εάν βράσει πολύ θα γίνει σκούρη.

 

Το σωστό είναι ν΄αφήσουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει για να δούμε πόσο πηχτή έχει γίνει. Τότε θα μπορέσουμε να κρίνουμε αν είναι εντάξει ή αν χρειάζεται ξανά βράσιμο.



Τοποθετούμε την κρύα μαρμελάδα σε αποστειρωμένα κρύα βάζα, τα κλείνουμε καλά και  τα αναποδογυρίζουμε για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να φύγει ο αέρας που περιέχουν.


Τώρα μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο ή εκτός, οπωσδήποτε όμως σε δροσερό μέρος.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν η μαρμελάδα βγει πολύ νερουλή (αφού έχει κρυώσει), θα την ξαναβράσουμε για λίγο μέχρι να τη φέρουμε στην πυκνότητα που θέλουμε. Αν πάλι είναι πολύ πηχτή, θα προσθέσουμε λίγο νερό και θα τη σιγοβράσουμε για 5 λεπτά.



Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση