Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Καλημέρα! Πένθιμη η σημερινή μέρα, κρύα και βροχερή.... Πιο χαλαροί οι ρυθμοί, μας βοηθούν να πάρουμε δυνάμεις για τις ετοιμασίες του Πάσχα. Καλά να περνάτε όπου κι αν βρίσκεστε (!)
sofia: Γεια σας! Θα με συγχωρέσετε που χάθηκα σήμερα, αλλά η μέρα απαιτεί βάψιμο κόκκινων αβγών και ψήσιμο τσουρεκιών. Και οι αυτές οι επικίνδυνες επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη..... Για να δούμε τί θα καταφέρουμε και φέτος! Το πρόβλημα διπλό: να φουσκώσουν καλά τα τσουρέκια και να μη σπάσουν τ΄αβγά στο βράσιμο.... Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και καλό μεσημέρι!
sofia: Σ΄ευχαριστώ πολύ αγάπη μου! Με θυμήθηκες έ? Να δώσεις πολλά φιλάκια στα παιδιά - θα σου γράψω αργότερα...
Afroditi: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!!
sofia: Καλή συνέχεια κορίτσι μου!!!
Afroditi: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ.
sofia: Καλημέρα :P
sofia: Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα :)
sofia: Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν. Σήμερα τρώμε ψαράκια....μην το ξεχνάμε!
sofia: Καλησπέρα Afroditi!! Περαστικά στον μικρό μας μπόμπιρα (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΟ, ΤΗ ΒΑΓΙΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΥΡΙΟ :) (!)
sofia: Καλημέρα, τσουχτερό κρύο επικρατεί στην πόλη μου. Κάθε άλλο παρά πασχαλιάτικο καιρό θυμίζει... :(
sofia: Καλησπέρα zan! Μας έπιασε πάλι ο χειμώνας....
zan: καλισπερα!
Guest_2396: καλισπερα !
sofia: Γεια σου!!!!!
Guest_5362: hi
sofia: Να σας πω κι αυτό: σήμερα στις ΛαΪκές τα προΪόντα είναι όλα τσιμπημένα στις τιμές....
sofia: Καλημέρα! Πάλι βροχούλα και αέρα έχουμε σήμερα. Να έχετε μια υπέροχη μέρα με ό,τι κι αν ασχολείστε :)
sofia: Είστε πολύ τυχεροί... τέτοιο μεζεδάκι! Καλή σας όρεξη :)
Guest_8807: kalimera apo Komotini..!!Wra gia tiganisma midiwn :)
sofia: Να ορίστε, έβγαλε ήλιο!!!!
sofia: Καλημέρα κι από τη μουντή Θεσσαλονίκη. Δεν θέλει με τίποτε να μας κάνει τα κέφια ο καιρός. αλλά πού θα πάει? Καλή συνέχεια (!)
Afroditi: καλημέρα απο το ηλιόλουστο Αργος.
sofia: Καλή σας μέρα από τη γεμάτη υγρασία Θεσσαλονίκη :(
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ... :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ :P
Afroditi: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!
sofia: Καλή Κυριακή και να περάσετε όμορφα με τους αγαπημένους σας!
sofia: Γεια σου κορίτσι μου, πού χάθηκες? Να έχετε καλό ξημέρωμα! Φιλάκια στα παιδιά!!!!!
Afroditi: Καλησπέρα απο το Αργος!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :) (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :) (!)
sofia: Καλημέρα σας!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ :P

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Διαφήμιση
Loading
Ν
01
2011

ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΟΥΤΟΝ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (15 Μάιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Φέτες μπαγιάτικου ψωμιού (μόνο η ψίχα)
ελαιόλαδο
σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ: Κόβουμε τις φέτες σε μικρά κυβάκια και τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Θα χρειαστούμε 2 κ. σούπας λάδι και 1 σκελίδα σκόρδου για κάθε 4 φέτες ψωμιού. Τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

 


Αφού κρυώσουν, μεταφέρουμε και αποθηκεύουμε μόνο τα κρουτόν, σε βάζο που κλείνει πολύ καλά για να διατηρηθούν αναλλοίωτα. Τα υπολείματα του ψημένου σκόρδου θα μείνουν στο χαρτί κουζίνας και θα πεταχτούν.

2. ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175
οC. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι. Πρώτα αλείφουμε τις φέτες ψωμιού (κι απ΄τις δυο πλευρές) με λάδι ανακατεμμένο με τριμμένο σκόρδο, τις κόβουμε σε κυβάκια και τ΄αραδιάζουμε στο ταψί. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγο άσπρο πιπέρι. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Αφού κρυώσουν, τα φυλάσσουμε σε βάζο που κλείνει ερμητικά.

Τα κρουτόν συνοδεύουν ιδανικά διάφορες σαλάτες και σούπες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι πολύ βολικό να φτιάξουμε ένα σκορδόλαδο και να το κρατάμε στο ψυγείο. Δεν είναι τίποτε το δύσκολο. Απλά βάζουμε σε ένα μπουκαλάκι καλό ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα 1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες. Τα κομμάτια του σκόρδου λόγω βάρους θα μείνουν στον πάτο του μπουκαλιού. Όποτε το χρειαστούμε, θα βγάζουμε μερικές κουταλιές και το υπόλοιπο θα το κλείνουμε καλά και θα το ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Αφήνει ένα υπέροχο και διακριτικό άρωμα όπου χρησιμοποιηθεί.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Ενημέρωση