Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ :)
admin: Καλή σας μέρα! Φασόλια πιάζ για σήμερα και κολοκυθάκια τηγανητά με τζατζίκι. Μια βόλτα στη Λαϊκή της γειτονιάς για φρέσκα ζαρζαβατικά και ψαράκια.... Κατάλληλη εποχή για να φτιάξουμε υπέροχες σπιτικές μαρμελάδες με ώριμα και ευωδιαστά καλοκαιρινά φρούτα σε πολύ καλές τιμές. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο!
admin: Καλησπέρα!!! Και πάλι για μπουρίνι ετοιμάζεται, δεν θα χαρούμε ήλιο φέτος... Ελπίζω στα δικά σας μέρη να ισχύουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες.
Guest_4233: :P
admin: Καλή σας μέρα!! Μελιτζάνες ιμάμ ετοίμασα για σήμερα. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και τυρί φέτα, εφόσον θέλουμε.... Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :)
sofia: Γεια σου! Πού βρίσκεσαι?
Guest_6616: Aloha
sofia: Καλημέρα! Απίστευτη η καταιγίδα που ξέσπασε τα χαράματα και ακόμη συνεχίζεται.... Μόνο καλοκαίρι δε θυμίζει!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :) (!)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΠΡΩΪΝΗ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ....
sofia: Γεια σου Γρηγόρη! Δεν πήγαμε ακόμη για μπάνιο?
Guest_9203: eimai o grhgorhs apo larisa
Guest_9203: kalhmera
sofia: Καλή σας μέρα!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
sofia: Καλημέρα, να έχετε μια υπέροχη Κυριακή με τους αγαπημένους σας :P
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ!!!
sofia: Καλημέρα :P
sofia: Καλή σας μέρα :) Μια υπέροχη καλοκαιρινή μέρα ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω για όλα τα μέρη της χώρας μας να ισχύει το ίδιο. Χαρείτε την όπως μπορείτε! Καλή συνέχεια (!)
sofia: Το σημερινό τραπέζι μας αποτελείται από πατάτες γιαχνί, φέτα με λαδορίγανη, φρεσκοκομμένη ντομάτα και ζυμωτό χωριάτικο ψωμί. Για γλυκάκι ... μπακλαβάς νηστίσιμος τυλιχτός. Καλή όρεξη σε όλους!!!
sofia: Καλημέρα!!!
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ :P
sofia: Καλημέρα, καλή εβδομάδα και Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα. Λιακάδα με ωραίες θερμοκρασίες προβλέπονται για τις επομένες μέρες. Ας τις χαρούμε όπως μπορούμε. Γεμιστά πιπέρια με χωριάτικη σαλάτα επέλεξα για το μεσημεριανό μας. Καλή συνέχεια στα καθημερινά και δύσκολα..... :)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!
admin: ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!
sofia: καλημέρα!!! Ανυπόφορη η ζέστη σήμερα, κάντε υπομονή και αν μπορείτε... βουτιές στη θάλασσσα. Καλό και δροσερό μεσημέρι σε όλους :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΧΑΡΗΚΑ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα :P
sofia: καλημέρα!!! Afroditi γλυκιά μου Χρόνια Πολλά και να τα χιλιάσεις!!! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να είσαι πάντα ευτυχισμένη :)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλημέρα Αθηνάμου! Σ΄ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλά μαγειρέματα κι ένα υπέροχο καλοκαίρι!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ο
08
2011

ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (12 Δεκέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 μεγάλο άσπρο λάχανο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΗ
(η δοσολογία αντιστοιχεί σε 1 κιλό λάχανο)

1 λίτρο νερό
100 γρ. χοντρό αλάτι
1 κοφτό κ. γλ. ξυνό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από τα τέλη Οκτώβρη και μετά βρίσκουμε στην αγορά άφθονα άσπρα λάχανα και σε καλή τιμή. Άλλωστε για να εκτελέσουμε τη συνταγή αυτή πρέπει ο καιρός να είναι αρκετά ψυχρός.

Διαλέγουμε ένα καθαρό λάχανο χωρίς στίγματα ή χαλασμένα φύλλα. Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το περισσότερο από το χοντρό κοτσάνι του (σχηματίζοντας έναν κώνο στη βάση του). Κόβουμε σε τέταρτα ή όγδοα το λάχανο, ανάλογα με το μέγεθος που έχει.

Ανακατεύουμε το νερό με το αλάτι και το ξυνό μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Το διάλυμμα πρέπει να είναι διάφανο, σαν νερό. Ανάλογα με τα κιλά που ζυγίζει το κομμένο λάχανο, υπολογίζουμε και πόση άλμη θα φτιάξουμε.

Τοποθετούμε το λάχανο σε κατάλληλο δοχείο με φαρδύ στόμιο.

 

 

 

Γεμίζουμε τα κενά με την άλμη που φτάξαμε. Καλύπτουμε με ένα αναποδογυρισμένο πλαστικό πιάτο και από πάνω βάζουμε ένα βάρος π.χ. μια πέτρα. Αν  το πιάτο είναι μεγάλο, το κόβουμε με ψαλίδι για να εφαρμόζει καλά. Είναι απαραίτητο τα κομμάτια του λάχανου να σκεπάζονται τελείως με την άλμη. Βιδώνουμε καλά το καπάκι ή αν δεν έχει καπάκι το δοχείο μας, το κλείνουμε με μια γερή σακούλα, δεμένη καλά γύρω-γύρω.

Όταν έχει πολύ κρύο, μπορούμε να φυλάξουμε το λάχανο τουρσί έξω, στο μπαλκόνι μας. Διαφορετικά θα πρέπει να μπει στο ψυγείο.


Χρειάζεται τουλάχιστον 2 εβδομάδες να σταθεί έτσι και μετά θα μπορούμε να βγάλουμε όσο θέλουμε, ενώ το υπόλοιπο θα φροντίσουμε να καλύπτεται με την άλμη και θα το ξανασκεπάσουμε με τον ίδιο τρόπο. Αν το κλείσιμο γίνει σωστά, μπορεί να διατηρηθεί για ενάμισυ-δύο μήνες.

Σερβίρουμε το λάχανο τουρσί ως εξής: τοποθετούμε σε πιατέλα ένα κομμάτι, το κόβουμε όμορφα σε μικρότερα μέρη.

 

 

 

Πασπαλίζουμε με γλυκό κόκκινο πιπέρι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Συνοδεύει ιδανικά τα όσπρια του χειμώνα.

 

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για το λάχανο τουρσί είναι: κοτόπουλο με λάχανο τουρσί στο φούρνο.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όσο περνά ο καιρός το λάχανο τουρσί γίνεται περισσότερο αλμυρό. Γι΄αυτό ίσως χρειαστεί να το ξαλμυρίσουμε πριν το χρησιμοποιήσουμε.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 20
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση