Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ :P
Afroditi: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙΣ!!!
sofia: Καλημέρα και Χρόνια Πολλά στο Γιώργο και τη Γεωργία! Afroditi μου να χαίρεσαι το γιόκα σου!!!!!
sofia: Καλημέρα σας! Σιγά-σιγά επιστρέφουμε στους καθημερινούς ρυθμούς. Ας μην παραπονιόμαστε, όλα χρειάζονται.... Καλή συνέχεια :)
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ :) (!)
Guest_7542: KALH ANASTASH SE OLOUS APO TO NISI TIS MASTIXAS
sofia: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ, ΕΤΣΙ? ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΚΑΤΣΙΚΙ......
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
sofia: Καλοφάγωτα κορίτσι μου, και του χρόνου να είσαι γερή!!! Φιλιά στα παιδιά :)
Afroditi: Δεν υπάρχει πιο πετυχημένη συνταγή για κουλούρια απο την δικιά σου.Για αλλη μια φορα θριαμβευσες!!!!!!!!!!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ :) (!)
sofia: Καλημέρα! Πένθιμη η σημερινή μέρα, κρύα και βροχερή.... Πιο χαλαροί οι ρυθμοί, μας βοηθούν να πάρουμε δυνάμεις για τις ετοιμασίες του Πάσχα. Καλά να περνάτε όπου κι αν βρίσκεστε (!)
sofia: Γεια σας! Θα με συγχωρέσετε που χάθηκα σήμερα, αλλά η μέρα απαιτεί βάψιμο κόκκινων αβγών και ψήσιμο τσουρεκιών. Και οι αυτές οι επικίνδυνες επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη..... Για να δούμε τί θα καταφέρουμε και φέτος! Το πρόβλημα διπλό: να φουσκώσουν καλά τα τσουρέκια και να μη σπάσουν τ΄αβγά στο βράσιμο.... Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και καλό μεσημέρι!
sofia: Σ΄ευχαριστώ πολύ αγάπη μου! Με θυμήθηκες έ? Να δώσεις πολλά φιλάκια στα παιδιά - θα σου γράψω αργότερα...
Afroditi: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!!
sofia: Καλή συνέχεια κορίτσι μου!!!
Afroditi: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ.
sofia: Καλημέρα :P
sofia: Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα :)
sofia: Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν. Σήμερα τρώμε ψαράκια....μην το ξεχνάμε!
sofia: Καλησπέρα Afroditi!! Περαστικά στον μικρό μας μπόμπιρα (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΟ, ΤΗ ΒΑΓΙΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΥΡΙΟ :) (!)
sofia: Καλημέρα, τσουχτερό κρύο επικρατεί στην πόλη μου. Κάθε άλλο παρά πασχαλιάτικο καιρό θυμίζει... :(
sofia: Καλησπέρα zan! Μας έπιασε πάλι ο χειμώνας....
zan: καλισπερα!
Guest_2396: καλισπερα !
sofia: Γεια σου!!!!!
Guest_5362: hi
sofia: Να σας πω κι αυτό: σήμερα στις ΛαΪκές τα προΪόντα είναι όλα τσιμπημένα στις τιμές....
sofia: Καλημέρα! Πάλι βροχούλα και αέρα έχουμε σήμερα. Να έχετε μια υπέροχη μέρα με ό,τι κι αν ασχολείστε :)
sofia: Είστε πολύ τυχεροί... τέτοιο μεζεδάκι! Καλή σας όρεξη :)
Guest_8807: kalimera apo Komotini..!!Wra gia tiganisma midiwn :)
sofia: Να ορίστε, έβγαλε ήλιο!!!!
sofia: Καλημέρα κι από τη μουντή Θεσσαλονίκη. Δεν θέλει με τίποτε να μας κάνει τα κέφια ο καιρός. αλλά πού θα πάει? Καλή συνέχεια (!)
Afroditi: καλημέρα απο το ηλιόλουστο Αργος.

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ο
08
2011

ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (12 Δεκέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 μεγάλο άσπρο λάχανο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΗ
(η δοσολογία αντιστοιχεί σε 1 κιλό λάχανο)

1 λίτρο νερό
100 γρ. χοντρό αλάτι
1 κοφτό κ. γλ. ξυνό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από τα τέλη Οκτώβρη και μετά βρίσκουμε στην αγορά άφθονα άσπρα λάχανα και σε καλή τιμή. Άλλωστε για να εκτελέσουμε τη συνταγή αυτή πρέπει ο καιρός να είναι αρκετά ψυχρός.

Διαλέγουμε ένα καθαρό λάχανο χωρίς στίγματα ή χαλασμένα φύλλα. Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το περισσότερο από το χοντρό κοτσάνι του (σχηματίζοντας έναν κώνο στη βάση του). Κόβουμε σε τέταρτα ή όγδοα το λάχανο, ανάλογα με το μέγεθος που έχει.

Ανακατεύουμε το νερό με το αλάτι και το ξυνό μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Το διάλυμμα πρέπει να είναι διάφανο, σαν νερό. Ανάλογα με τα κιλά που ζυγίζει το κομμένο λάχανο, υπολογίζουμε και πόση άλμη θα φτιάξουμε.

Τοποθετούμε το λάχανο σε κατάλληλο δοχείο με φαρδύ στόμιο.

 

 

 

Γεμίζουμε τα κενά με την άλμη που φτάξαμε. Καλύπτουμε με ένα αναποδογυρισμένο πλαστικό πιάτο και από πάνω βάζουμε ένα βάρος π.χ. μια πέτρα. Αν  το πιάτο είναι μεγάλο, το κόβουμε με ψαλίδι για να εφαρμόζει καλά. Είναι απαραίτητο τα κομμάτια του λάχανου να σκεπάζονται τελείως με την άλμη. Βιδώνουμε καλά το καπάκι ή αν δεν έχει καπάκι το δοχείο μας, το κλείνουμε με μια γερή σακούλα, δεμένη καλά γύρω-γύρω.

Όταν έχει πολύ κρύο, μπορούμε να φυλάξουμε το λάχανο τουρσί έξω, στο μπαλκόνι μας. Διαφορετικά θα πρέπει να μπει στο ψυγείο.


Χρειάζεται τουλάχιστον 2 εβδομάδες να σταθεί έτσι και μετά θα μπορούμε να βγάλουμε όσο θέλουμε, ενώ το υπόλοιπο θα φροντίσουμε να καλύπτεται με την άλμη και θα το ξανασκεπάσουμε με τον ίδιο τρόπο. Αν το κλείσιμο γίνει σωστά, μπορεί να διατηρηθεί για ενάμισυ-δύο μήνες.

Σερβίρουμε το λάχανο τουρσί ως εξής: τοποθετούμε σε πιατέλα ένα κομμάτι, το κόβουμε όμορφα σε μικρότερα μέρη.

 

 

 

Πασπαλίζουμε με γλυκό κόκκινο πιπέρι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Συνοδεύει ιδανικά τα όσπρια του χειμώνα.

 

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για το λάχανο τουρσί είναι: κοτόπουλο με λάχανο τουρσί στο φούρνο.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όσο περνά ο καιρός το λάχανο τουρσί γίνεται περισσότερο αλμυρό. Γι΄αυτό ίσως χρειαστεί να το ξαλμυρίσουμε πριν το χρησιμοποιήσουμε.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 20
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Ενημέρωση