Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο!
admin: Καλησπέρα!!! Και πάλι για μπουρίνι ετοιμάζεται, δεν θα χαρούμε ήλιο φέτος... Ελπίζω στα δικά σας μέρη να ισχύουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες.
Guest_4233: :P
admin: Καλή σας μέρα!! Μελιτζάνες ιμάμ ετοίμασα για σήμερα. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και τυρί φέτα, εφόσον θέλουμε.... Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :)
sofia: Γεια σου! Πού βρίσκεσαι?
Guest_6616: Aloha
sofia: Καλημέρα! Απίστευτη η καταιγίδα που ξέσπασε τα χαράματα και ακόμη συνεχίζεται.... Μόνο καλοκαίρι δε θυμίζει!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :) (!)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΠΡΩΪΝΗ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ....
sofia: Γεια σου Γρηγόρη! Δεν πήγαμε ακόμη για μπάνιο?
Guest_9203: eimai o grhgorhs apo larisa
Guest_9203: kalhmera
sofia: Καλή σας μέρα!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
sofia: Καλημέρα, να έχετε μια υπέροχη Κυριακή με τους αγαπημένους σας :P
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ!!!
sofia: Καλημέρα :P
sofia: Καλή σας μέρα :) Μια υπέροχη καλοκαιρινή μέρα ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω για όλα τα μέρη της χώρας μας να ισχύει το ίδιο. Χαρείτε την όπως μπορείτε! Καλή συνέχεια (!)
sofia: Το σημερινό τραπέζι μας αποτελείται από πατάτες γιαχνί, φέτα με λαδορίγανη, φρεσκοκομμένη ντομάτα και ζυμωτό χωριάτικο ψωμί. Για γλυκάκι ... μπακλαβάς νηστίσιμος τυλιχτός. Καλή όρεξη σε όλους!!!
sofia: Καλημέρα!!!
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ :P
sofia: Καλημέρα, καλή εβδομάδα και Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα. Λιακάδα με ωραίες θερμοκρασίες προβλέπονται για τις επομένες μέρες. Ας τις χαρούμε όπως μπορούμε. Γεμιστά πιπέρια με χωριάτικη σαλάτα επέλεξα για το μεσημεριανό μας. Καλή συνέχεια στα καθημερινά και δύσκολα..... :)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!
admin: ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!
sofia: καλημέρα!!! Ανυπόφορη η ζέστη σήμερα, κάντε υπομονή και αν μπορείτε... βουτιές στη θάλασσσα. Καλό και δροσερό μεσημέρι σε όλους :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΧΑΡΗΚΑ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα :P
sofia: καλημέρα!!! Afroditi γλυκιά μου Χρόνια Πολλά και να τα χιλιάσεις!!! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να είσαι πάντα ευτυχισμένη :)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλημέρα Αθηνάμου! Σ΄ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλά μαγειρέματα κι ένα υπέροχο καλοκαίρι!
athena2000: Καλη σου μερα Σοφουλα μου! Σε ευχαριστουμε για τις υπεροχες συνταγες σου! Η οικογενεια μου εχει ξετρελαθει!!!! :)
sofia: Καλή σας μέρα!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ο
07
2011

ΕΛΙΕΣ ΣΕ ΑΛΜΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Νοέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό πράσινες ελιές

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΗ

1 λίτρο νερό
100 γρ. χοντρό αλάτι
1 κοφτό κ. γλ. ξυνό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά, τότε που υπάρχουν στην αγορά σε αφθονία οι φρέσκιες πράσινες ελιές.

Διαλέγουμε καθαρές ελιές, χωρίς στίγματα και χτυπήματα. Τις πλένουμε καλά. Φοράμε γάντια λάτεξ για να προστατέψουμε τα χέρια μας και αρχίζουμε να τις χαράζουμε σε τρεις μεριές, όχι μέχρι το κουκούτσι. Τις τοποθετούμε σε μεγάλο δοχείο και το γεμίζουμε με νερό. Θα σταθούν εκεί για 10-15 μέρες, μέχρι να ξεπικρίσουν. Κάθε μέρα αλλάζουμε το νερό με άλλο φρέσκο και καθαρό.

Αφού περάσει το απαιτούμενο διάστημα αναμονής, θα ετοιμάσουμε την άλμη ως εξής: ανακατεύουμε το νερό, το αλάτι και το ξυνό μέχρι να διαλυθούν τελείως. Πρέπει το διάλυμμα να είναι εντελώς διάφανο, σαν νερό.

Βάζουμε τις ελιές σε ένα μεγάλο ή περισσότερα πιο μικρά βάζα και γεμίζουμε τα κενά με την άλμη που φτιάξαμε. Αν δεν μας φτάσει, φτιάχνουμε λίγη ακόμη.

Καλύπτουμε το κάθε βάζο με 1 εκ. ελαιόλαδο. Κλείνουμε το βάζο πολύ καλά. Τ΄αφήνουμε αναποδογυρισμένα για 1 ώρα, έτσι θα φύγει ο αέρας τους. Διατηρούνται εκτός ψυγείου άφοβα, για ένα ολόκληρο χρόνο τουλάχιστον.

 

 

Αφήνουμε να σταθούν για μια εβδομάδα και μετά είναι έτοιμες για σερβίρισμα. Προσοχή: το βάζο από το οποίο βγάζουμε κάθε τόσο ελιές, πρέπει να φυλάγεται στο ψυγείο. Πάντα καλυμμένο με λάδι.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Την ίδια συνταγή μπορούμε να εκτελέσουμε και με τις μαύρες ελιές που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μετά τις πράσινες, γύρω στα μέσα Νοέμβρη. Μάλιστα θα χρειαστούν και λιγότερες μέρες για το ξεπίκρισμά τους σε καθαρό νερό, αφού αυτές είναι πιο γλυκιές από τις πράσινες.

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση