Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
admin: Καλή σας μέρα! Φασόλια πιάζ για σήμερα και κολοκυθάκια τηγανητά με τζατζίκι. Μια βόλτα στη Λαϊκή της γειτονιάς για φρέσκα ζαρζαβατικά και ψαράκια.... Κατάλληλη εποχή για να φτιάξουμε υπέροχες σπιτικές μαρμελάδες με ώριμα και ευωδιαστά καλοκαιρινά φρούτα σε πολύ καλές τιμές. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο!
admin: Καλησπέρα!!! Και πάλι για μπουρίνι ετοιμάζεται, δεν θα χαρούμε ήλιο φέτος... Ελπίζω στα δικά σας μέρη να ισχύουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες.
Guest_4233: :P
admin: Καλή σας μέρα!! Μελιτζάνες ιμάμ ετοίμασα για σήμερα. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και τυρί φέτα, εφόσον θέλουμε.... Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :)
sofia: Γεια σου! Πού βρίσκεσαι?
Guest_6616: Aloha
sofia: Καλημέρα! Απίστευτη η καταιγίδα που ξέσπασε τα χαράματα και ακόμη συνεχίζεται.... Μόνο καλοκαίρι δε θυμίζει!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :) (!)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΠΡΩΪΝΗ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ....
sofia: Γεια σου Γρηγόρη! Δεν πήγαμε ακόμη για μπάνιο?
Guest_9203: eimai o grhgorhs apo larisa
Guest_9203: kalhmera
sofia: Καλή σας μέρα!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
sofia: Καλημέρα, να έχετε μια υπέροχη Κυριακή με τους αγαπημένους σας :P
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ!!!
sofia: Καλημέρα :P
sofia: Καλή σας μέρα :) Μια υπέροχη καλοκαιρινή μέρα ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω για όλα τα μέρη της χώρας μας να ισχύει το ίδιο. Χαρείτε την όπως μπορείτε! Καλή συνέχεια (!)
sofia: Το σημερινό τραπέζι μας αποτελείται από πατάτες γιαχνί, φέτα με λαδορίγανη, φρεσκοκομμένη ντομάτα και ζυμωτό χωριάτικο ψωμί. Για γλυκάκι ... μπακλαβάς νηστίσιμος τυλιχτός. Καλή όρεξη σε όλους!!!
sofia: Καλημέρα!!!
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ :P
sofia: Καλημέρα, καλή εβδομάδα και Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα. Λιακάδα με ωραίες θερμοκρασίες προβλέπονται για τις επομένες μέρες. Ας τις χαρούμε όπως μπορούμε. Γεμιστά πιπέρια με χωριάτικη σαλάτα επέλεξα για το μεσημεριανό μας. Καλή συνέχεια στα καθημερινά και δύσκολα..... :)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!
admin: ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!
sofia: καλημέρα!!! Ανυπόφορη η ζέστη σήμερα, κάντε υπομονή και αν μπορείτε... βουτιές στη θάλασσσα. Καλό και δροσερό μεσημέρι σε όλους :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΧΑΡΗΚΑ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα :P
sofia: καλημέρα!!! Afroditi γλυκιά μου Χρόνια Πολλά και να τα χιλιάσεις!!! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να είσαι πάντα ευτυχισμένη :)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλημέρα Αθηνάμου! Σ΄ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλά μαγειρέματα κι ένα υπέροχο καλοκαίρι!
athena2000: Καλη σου μερα Σοφουλα μου! Σε ευχαριστουμε για τις υπεροχες συνταγες σου! Η οικογενεια μου εχει ξετρελαθει!!!! :)
sofia: Καλή σας μέρα!!!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ν
23
2011

ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 μπουκάλι (750 ml) τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή ρακή ή βότκα ή καθαρό οινόπνευμα
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
οι φλούδες από 5 μεγάλα πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 ξύλο κανέλας
3 γαρύφαλλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού πλύνουμε και σκουπίσουμε τις φλούδες πορτοκαλιού, τις τοποθετούμε σε δοχείο που κλείνει καλά και έχει φαρδύ στόμιο. Προσθέτουμε το αλκοολούχο ποτό που μας ταιριάζει, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Κλείνουμε το βάζο, αναταράσσουμε για να ανακατευτούν τα υλικά μας και το αφήνουμε στον ήλιο για 20-21 ημέρες. Κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα, κουνάμε το βάζο για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Μετά από αυτό το διάστημα, θα εφαρμόσουμε στο στόμιο μια γάζα ή ένα τουλπάνι και θα σουρώσουμε το λικέρ.


Το βάζουμε σε καθαρό μπουκάλι, το κλείνουμε καλά και το φυλάμε στο ψυγείο.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο φτιάχνεται και το λικέρ μανταρίνι (φλούδες από 1/2 κιλό μανταρίνια).

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν θέλουμε να φτιάξουμε το λικέρ στον μισό χρόνο (περίπου 12 μέρες), κάνουμε το εξής: βάζουμε αρχικά τις φλούδες πορτοκαλιού στο βάζο μόνο με το ποτό που διαλέξαμε και το κρατάμε σφραγισμένο στον ήλιο για 6 μέρες. Την επόμενη (7η μέρα) βράζουμε 1 φλ. τσ. χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη για λίγο, ίσα-ίσα να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά προσθέτουμε το μίγμα αυτό στο βάζο με τις φλούδες. Μένει να ρίξουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Ξανακλείνουμε το βάζο και αφήνουμε για 6 μέρες ακόμη, κουνώντας το κάπου-κάπου, και πάλι στον ήλιο. Στη συνέχεια θα το σουρώσουμε όπως παραπάνω. Μ΄αυτό τον τρόπο, θα έχουμε πιο έντονο άρωμα (λόγω του χυμού) αλλά όχι τόσο καθαρό χρώμα.
Επίσης κάτι άλλο που επηρεάζει το τελικό χρώμα του λικέρ μας, είναι το πόσα ξύλα κανέλας και γαρύφαλλα θα βάλουμε, όσο περισσότερα τόσο πιο σκούρο χρώμα θα δώσουν.
Σκούρο χρώμα και αλλαγή στη γεύση θα έχουμε αν φτιάξουμε το λικέρ πορτοκάλι με κονιάκ και όχι με κάποιο από τα παραπάνω διάφανα αλκοολούχα ποτά.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση