Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ :P
Afroditi: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙΣ!!!
sofia: Καλημέρα και Χρόνια Πολλά στο Γιώργο και τη Γεωργία! Afroditi μου να χαίρεσαι το γιόκα σου!!!!!
sofia: Καλημέρα σας! Σιγά-σιγά επιστρέφουμε στους καθημερινούς ρυθμούς. Ας μην παραπονιόμαστε, όλα χρειάζονται.... Καλή συνέχεια :)
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ :) (!)
Guest_7542: KALH ANASTASH SE OLOUS APO TO NISI TIS MASTIXAS
sofia: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ, ΕΤΣΙ? ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΚΑΤΣΙΚΙ......
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
sofia: Καλοφάγωτα κορίτσι μου, και του χρόνου να είσαι γερή!!! Φιλιά στα παιδιά :)
Afroditi: Δεν υπάρχει πιο πετυχημένη συνταγή για κουλούρια απο την δικιά σου.Για αλλη μια φορα θριαμβευσες!!!!!!!!!!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ :) (!)
sofia: Καλημέρα! Πένθιμη η σημερινή μέρα, κρύα και βροχερή.... Πιο χαλαροί οι ρυθμοί, μας βοηθούν να πάρουμε δυνάμεις για τις ετοιμασίες του Πάσχα. Καλά να περνάτε όπου κι αν βρίσκεστε (!)
sofia: Γεια σας! Θα με συγχωρέσετε που χάθηκα σήμερα, αλλά η μέρα απαιτεί βάψιμο κόκκινων αβγών και ψήσιμο τσουρεκιών. Και οι αυτές οι επικίνδυνες επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη..... Για να δούμε τί θα καταφέρουμε και φέτος! Το πρόβλημα διπλό: να φουσκώσουν καλά τα τσουρέκια και να μη σπάσουν τ΄αβγά στο βράσιμο.... Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και καλό μεσημέρι!
sofia: Σ΄ευχαριστώ πολύ αγάπη μου! Με θυμήθηκες έ? Να δώσεις πολλά φιλάκια στα παιδιά - θα σου γράψω αργότερα...
Afroditi: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!!
sofia: Καλή συνέχεια κορίτσι μου!!!
Afroditi: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ.
sofia: Καλημέρα :P
sofia: Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα :)
sofia: Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν. Σήμερα τρώμε ψαράκια....μην το ξεχνάμε!
sofia: Καλησπέρα Afroditi!! Περαστικά στον μικρό μας μπόμπιρα (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΟ, ΤΗ ΒΑΓΙΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΥΡΙΟ :) (!)
sofia: Καλημέρα, τσουχτερό κρύο επικρατεί στην πόλη μου. Κάθε άλλο παρά πασχαλιάτικο καιρό θυμίζει... :(
sofia: Καλησπέρα zan! Μας έπιασε πάλι ο χειμώνας....
zan: καλισπερα!
Guest_2396: καλισπερα !
sofia: Γεια σου!!!!!
Guest_5362: hi
sofia: Να σας πω κι αυτό: σήμερα στις ΛαΪκές τα προΪόντα είναι όλα τσιμπημένα στις τιμές....
sofia: Καλημέρα! Πάλι βροχούλα και αέρα έχουμε σήμερα. Να έχετε μια υπέροχη μέρα με ό,τι κι αν ασχολείστε :)
sofia: Είστε πολύ τυχεροί... τέτοιο μεζεδάκι! Καλή σας όρεξη :)
Guest_8807: kalimera apo Komotini..!!Wra gia tiganisma midiwn :)
sofia: Να ορίστε, έβγαλε ήλιο!!!!
sofia: Καλημέρα κι από τη μουντή Θεσσαλονίκη. Δεν θέλει με τίποτε να μας κάνει τα κέφια ο καιρός. αλλά πού θα πάει? Καλή συνέχεια (!)
Afroditi: καλημέρα απο το ηλιόλουστο Αργος.

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ν
23
2011

ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 μπουκάλι (750 ml) τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή ρακή ή βότκα ή καθαρό οινόπνευμα
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
οι φλούδες από 5 μεγάλα πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 ξύλο κανέλας
3 γαρύφαλλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού πλύνουμε και σκουπίσουμε τις φλούδες πορτοκαλιού, τις τοποθετούμε σε δοχείο που κλείνει καλά και έχει φαρδύ στόμιο. Προσθέτουμε το αλκοολούχο ποτό που μας ταιριάζει, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Κλείνουμε το βάζο, αναταράσσουμε για να ανακατευτούν τα υλικά μας και το αφήνουμε στον ήλιο για 20-21 ημέρες. Κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα, κουνάμε το βάζο για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Μετά από αυτό το διάστημα, θα εφαρμόσουμε στο στόμιο μια γάζα ή ένα τουλπάνι και θα σουρώσουμε το λικέρ.


Το βάζουμε σε καθαρό μπουκάλι, το κλείνουμε καλά και το φυλάμε στο ψυγείο.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο φτιάχνεται και το λικέρ μανταρίνι (φλούδες από 1/2 κιλό μανταρίνια).

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν θέλουμε να φτιάξουμε το λικέρ στον μισό χρόνο (περίπου 12 μέρες), κάνουμε το εξής: βάζουμε αρχικά τις φλούδες πορτοκαλιού στο βάζο μόνο με το ποτό που διαλέξαμε και το κρατάμε σφραγισμένο στον ήλιο για 6 μέρες. Την επόμενη (7η μέρα) βράζουμε 1 φλ. τσ. χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη για λίγο, ίσα-ίσα να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά προσθέτουμε το μίγμα αυτό στο βάζο με τις φλούδες. Μένει να ρίξουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Ξανακλείνουμε το βάζο και αφήνουμε για 6 μέρες ακόμη, κουνώντας το κάπου-κάπου, και πάλι στον ήλιο. Στη συνέχεια θα το σουρώσουμε όπως παραπάνω. Μ΄αυτό τον τρόπο, θα έχουμε πιο έντονο άρωμα (λόγω του χυμού) αλλά όχι τόσο καθαρό χρώμα.
Επίσης κάτι άλλο που επηρεάζει το τελικό χρώμα του λικέρ μας, είναι το πόσα ξύλα κανέλας και γαρύφαλλα θα βάλουμε, όσο περισσότερα τόσο πιο σκούρο χρώμα θα δώσουν.
Σκούρο χρώμα και αλλαγή στη γεύση θα έχουμε αν φτιάξουμε το λικέρ πορτοκάλι με κονιάκ και όχι με κάποιο από τα παραπάνω διάφανα αλκοολούχα ποτά.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Ενημέρωση