Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ :P
Afroditi: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙΣ!!!
sofia: Καλημέρα και Χρόνια Πολλά στο Γιώργο και τη Γεωργία! Afroditi μου να χαίρεσαι το γιόκα σου!!!!!
sofia: Καλημέρα σας! Σιγά-σιγά επιστρέφουμε στους καθημερινούς ρυθμούς. Ας μην παραπονιόμαστε, όλα χρειάζονται.... Καλή συνέχεια :)
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ :) (!)
Guest_7542: KALH ANASTASH SE OLOUS APO TO NISI TIS MASTIXAS
sofia: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ, ΕΤΣΙ? ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΚΑΤΣΙΚΙ......
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
sofia: Καλοφάγωτα κορίτσι μου, και του χρόνου να είσαι γερή!!! Φιλιά στα παιδιά :)
Afroditi: Δεν υπάρχει πιο πετυχημένη συνταγή για κουλούρια απο την δικιά σου.Για αλλη μια φορα θριαμβευσες!!!!!!!!!!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ :) (!)
sofia: Καλημέρα! Πένθιμη η σημερινή μέρα, κρύα και βροχερή.... Πιο χαλαροί οι ρυθμοί, μας βοηθούν να πάρουμε δυνάμεις για τις ετοιμασίες του Πάσχα. Καλά να περνάτε όπου κι αν βρίσκεστε (!)
sofia: Γεια σας! Θα με συγχωρέσετε που χάθηκα σήμερα, αλλά η μέρα απαιτεί βάψιμο κόκκινων αβγών και ψήσιμο τσουρεκιών. Και οι αυτές οι επικίνδυνες επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη..... Για να δούμε τί θα καταφέρουμε και φέτος! Το πρόβλημα διπλό: να φουσκώσουν καλά τα τσουρέκια και να μη σπάσουν τ΄αβγά στο βράσιμο.... Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και καλό μεσημέρι!
sofia: Σ΄ευχαριστώ πολύ αγάπη μου! Με θυμήθηκες έ? Να δώσεις πολλά φιλάκια στα παιδιά - θα σου γράψω αργότερα...
Afroditi: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!!
sofia: Καλή συνέχεια κορίτσι μου!!!
Afroditi: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ.
sofia: Καλημέρα :P
sofia: Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα :)
sofia: Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν. Σήμερα τρώμε ψαράκια....μην το ξεχνάμε!
sofia: Καλησπέρα Afroditi!! Περαστικά στον μικρό μας μπόμπιρα (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΟ, ΤΗ ΒΑΓΙΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΥΡΙΟ :) (!)
sofia: Καλημέρα, τσουχτερό κρύο επικρατεί στην πόλη μου. Κάθε άλλο παρά πασχαλιάτικο καιρό θυμίζει... :(
sofia: Καλησπέρα zan! Μας έπιασε πάλι ο χειμώνας....
zan: καλισπερα!
Guest_2396: καλισπερα !
sofia: Γεια σου!!!!!
Guest_5362: hi
sofia: Να σας πω κι αυτό: σήμερα στις ΛαΪκές τα προΪόντα είναι όλα τσιμπημένα στις τιμές....
sofia: Καλημέρα! Πάλι βροχούλα και αέρα έχουμε σήμερα. Να έχετε μια υπέροχη μέρα με ό,τι κι αν ασχολείστε :)
sofia: Είστε πολύ τυχεροί... τέτοιο μεζεδάκι! Καλή σας όρεξη :)
Guest_8807: kalimera apo Komotini..!!Wra gia tiganisma midiwn :)
sofia: Να ορίστε, έβγαλε ήλιο!!!!
sofia: Καλημέρα κι από τη μουντή Θεσσαλονίκη. Δεν θέλει με τίποτε να μας κάνει τα κέφια ο καιρός. αλλά πού θα πάει? Καλή συνέχεια (!)
Afroditi: καλημέρα απο το ηλιόλουστο Αργος.

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ν
14
2011

ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (14 Νοέμβριος 2011)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

750 ml νερό
οι φλούδες από 5 φρέσκα μεγάλα λεμόνια
400 γρ. ζάχαρη
1 μπουκάλι καθαρό οινόπνευμα (450 ml) ή ανάλογη βότκα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε τα λεμόνια.

Με προσοχή αφαιρούμε τις φλούδες τους.

Μέσα σε γυάλινο βάζο με φαρδύ στόμιο, τοποθετούμε τις φλούδες των λεμονιών μαζί με το αλκοόλ. Κλείνουμε πολύ καλά το βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο για 6-7 μέρες. Κάπου-κάπου αναταράσσουμε το δοχείο για να διαχυθεί περισσότερο το άρωμα του λεμονιού στο ποτό.

Την τελευταία μέρα βράζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Στη συνέχεια εφαρμόζουμε ένα τουλπάνι ή μια γάζα στο στόμιο του μπουκαλιού και σουρώνουμε το ποτό που τώρα έχει γίνει κιτρινωπό, μέσα στην κατσαρόλα με το κρύο σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το λικέρ μας σε καθαρό μπουκάλι και το κλείνουμε καλά.

Το διατηρούμε με δύο τρόπους:

1. Στη συντήρηση του ψυγείου, οπότε και προσθέτουμε πάγο στο σερβίρισμα.

2. Στον καταψύκτη. Δεν παγώνει γιατί περιέχει πολύ αλκοόλ. Σ΄αυτή την περίπτωση σερβίρεται σκέτο, χωρίς πάγο, αφού βρίσκεται ήδη στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Όποιο τρόπο σερβιρίσματος κι αν διαλέξουμε, είναι εξίσου απολαυστικό και δροσερό. ΄Οσο πιο κρύο πίνεται, τόσο πιο αρωματικό γίνεται. Παίρνουμε ένα λικέρ 40
ο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι πολύ εύκολη η παρασκευή του λικέρ αυτού. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι η ποιότητα των λεμονιών. Πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο φρέσκα και καθαρά χωρίς στίγματα, με ωραία αφράτη κατακίτρινη φλούδα.



Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Ενημέρωση